Étterem mustra - Fagyöngy vendéglő

Szinte egyszerre fordult meg a fejünkben a Férjemmel az a gondolat, hogy Mi ma elmegyünk ebédelni egy igazán finomat, hiszen abszolút megérdemeljük. Augusztus 19. mind a kettőnk számára elég nagy stresszt tartogatott, hiszen mind a ketten vizsgáztunk. A férjem három vizsgának indult neki, rám pedig kettő vizsga várt. Igazából ez a szerencsés véletlen műve volt, hogy egy napra jutott a nagy vizsgadrukk mind a kettőnk számára. Nagyon sokat készültünk rá (elég stréber módban toltuk előtte, pedig egyébként sose voltunk ilyenek (viszont ez a szituáció mindkét oldalon megkívánta ezt)). A munkáinkhoz kapcsolódóan voltak ezek a vizsgák, és szerencsére sikerült az összes. A boldogságtól megrészegülve pedig mindenképpen ünnepelni akartunk, így jött az a sugallat, hogy mi már pedig étterembe megyünk.


Először az esküvőnk helyszínére igyekeztünk, hiszen ha valamilyen nagyobb dolog történik az életünkben, akkor általában ezen a helyszínen ünnepeljük meg. Viszont voltunk olyan naivak, hogy ugyan mennyien lehetnek így augusztus 20 előtt (?), hiszen a hosszú hétvége csak másnaptól indul. Itt rontottuk el, hiszen egy tűt nem lehetett volna leejteni, annyian voltak (mindig szoktunk asztalt foglalni, viszont ez most annyira spontán ötlet volt, hogy ezt elengedtük, és próba cseresznye alapon a helyszínre mentünk).


Mivel sajnos (vagy inkább annyira nem is) nem volt szabad asztal, ezért gyorsan jött az újratervezés fázis. Bepattantunk a kocsiba, és hallgatva, hogy az esőcseppek gördültek le az autón, próbáltuk kitalálni, hogy akkor mi is legyen. Bármit is találtunk, ott fixen nem volt hely. Viszont jött a JEL, hogy Lillafüredre kifelé menet még az állatkert feljáró előtt mintha lett volna egy vendéglő. Sose jártunk még ezen a helyen, de egymásra nézve (miért is ne?) nekiiramodva visszafelé vettük az irányt. És hogy mit ezt milyen jól is tettük! Szerecsénkre volt egy olyan asztaluk még, ami kettő főre volt terítve. 

Kedves és mosolygós pincérek fogadtak, és abszolút családias összhatást kaptunk az étterembe belépve. Szinte rögtön kaptunk is étlapot, aminek azonnal belekezdtünk a böngészésébe. Abban biztosak voltunk, hogy mivel eléggé hűvös volt az idő, egy forró levesre mind a ketten vágyunk, úgyhogy egy csésze csontleves mellett tettünk le a voksunkat. A leves maga volt a tökéletesség. Kellően fűszeres volt, konkrétan semmi sem hiányzott belőle. Így boldogan lapátoltuk be mind a ketten. (Eddig összesen három olyan hely volt, ahol igazán jó húslevest/csontlevest ettünk, de erről majd egy másik posztban). Egy csésze ára egyébként 500 Ft volt, ami igazán nagyon barátságos.


A főételnél is viszonylag elég gyorsan döntöttünk, hiszen nagyon szimpatizáltunk a "Két személyes Fagyöngy bőség tál" névre keresztelt mindenféle jóval felhalmozott tállal. Ennek az ára 5200 Ft volt, ami ha azt vesszük, két személyre szintén igazán nagyon jó ár. Manapság nagyon kevés olyan vendéglő/étterem van, ahol az ember 2600 Ft/fő áron kijön egy főétel árából. A tálon mindenféle ínycsiklandozó falat szerepelt. Volt rajta párizsi csirkemell, baconnal és füstölt sajttal töltött karaj rántva, roston sült fokhagymás sertés szűzérme, rántott gomba, rántott sajt, hasábburgonya, párolt rizs, és vegyes saláta. Tudom, tudom. Ez már a bőség zavara. Hatalmas adagot kaptunk, konkrétan mindenből két nagy szelet volt a tányéron. Ami mind a kettőnknek abszolút pozitív csalódás volt (és azóta is emlegetjük), hogy a hasábburgonya, valamint a rántott sajt nem mirelit volt. Konkrétan ledöbbentünk. Szintén nagyon kevés az olyan hely (legalábbis mi még nem sok olyan étteremben jártunk), ahol tényleg rendes sültkrumplit, meg igazi rántott sajtot raknak az ember elé. Egyszerűen zseniális volt. Milyen könnyű is lenyűgözni minket, ugye? Pedig egyébként nem, de ez akkor is maga volt a csoda. Hatalmas pacsi a szakácsoknak, illetve az étterem vezetésnek, hogy ez náluk az alap!



Az ételek elfogyasztása után pedig elégedetten távoztunk (fontos pozitív tényező, tudtok OTP szép kártyával fizetni), és aznap már nem is ettünk semmit, mivel a pocakok annyira elégedettek voltak. Így lett egy váratlan étterem látogatás örök élmény. Tökéletesen elégedettek voltunk, és vagyunk még most is. Egy biztos, hogy visszatérünk még. Maradt még egy-két olyan étel az étlapon, amit szívesen megkóstolnánk.

A Fagyöngy vendéglő így nálunk 5/5 pontot kapott. Bátran ajánljuk a figyelmetekbe!

Ez a poszt #nemreklám #nemszponzorálttartalom , csak egy #vélemény .

Az étterem honlapja elérhető ITT

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Ölelés, 

Ilus



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Social Share Icons