Creppy Palacsintaház - Étterem mustra

Sziasztok!

Viszonylag gyakran járunk erre a helyre, már ha gyakorinak lehet mondani azokat az alkalmakat, amikor megyünk éttermekbe. Ezek általában, szülinapok, névnapok, évfordulók. Persze van még pár tuti helyünk, mégpedig az esküvőnk helyszíne (Molnár csárda) és egy új kedvenc, ami az éven lopta be magunkat a szívébe (Malom étterem).

A Creppy annyira változatos és kreatív, amit még másféle palacsintázókban még nem tapasztalt az ember. Ugye sok palacsintázó létezik városonként, de Creppy még csak két helyen van az országban, (Miskolc és Debrecen). Nyugalom, terjeszkednek, tehát nemsokára jó pár helyen lehet majd még kóstolni ezeket a csodákat.

Személy szerint az egyik kedvenc ételem az étlapjukról, az pont nem egy palacsintához kapcsolódik, de verhetetlen. Soha, sehol nem ettem még ennyire fantasztikus fokhagyma krémlevest, mint Náluk. Egyszerűen ízorgia! Mindig rengeteg fotót készítek/készítünk egy-egy látogatás alkalmával, viszont sehol sem találtam meg sajnos a levesről készülteket. Adnak hozzá parmezános piritóst, ami hihetetlenül kiegészíti az ízélményt, és egyszerűen perfekt összhatást kapunk az étel elfogyasztása közben.

Az étlapjuk nagyon változatos, és igen hosszú, tele jobbnál-jobb kreációkkal. Mindig van egy havi (számunkra csak a "The Best" kategória) ételválogatásuk, ami egy édes és sós palacsintából tevődik össze. Általában mindig megcsillan ezeken a szemünk, és muszáj megkóstolnunk. Az alábbi képen éppen a hónap egyik palacsintája található, amit Én fogyaszottam el. Bolero palacsinta névre keresztelték, ami csokis palacsintatésztát takar, csoki és vanília pudinggal töltve, csoki dekorgyöngyökkel megszórva, forró málnasodóval tálalva. Egyszerűen tökéletes!

Bolero Palacsinta

Ugye alapjáraton, ha az ember otthon palacsintát süt, az 99,9%-ban édes végkimenetelű lesz. Mert otthon betekerjük lekvár/kakaó/túró/puding/nutella társaságában, majd elfogyasztjuk. Na a Creppy iszonyatosan finom, és bő választékban rendelkezik a sós palacsintákkal. Az abszolút kedvencem a rántott különlegességekből a Rakaván nevű palacsintájuk. A sajt, a mustáros csirkemell és a palacsinta remekül egészítik ki egymást. Valahol az éterben ez is megszűnt létezni (valószínűleg még a régi gépen vannak még ezek a fotók).

Persze vannak olyan emberek (mint például drága Férjem is), akik arra esküsznek, hogy a palacsinta az édesen az igazi, bárki bármint is mond. Így ő szinte mindig édes palacsintát fogyaszt. Kedvence a Toffee palacsinta, ami nutellás, vaníliapudingos töltelékes, amihez a díszítés mandula, grillázs, karamellöntet, és csokifagyi (na meg persze az egy szem toffifee a tetején a bónusz).

Toffie palacsinta
Feketeerdő palacsinta lent - Fent pedig Almás pite palacsinta juhar sziruppal. 
Elgondolkoztunk annak idején rajta, hogy itt tartjuk az esküvőnket, hiszen nagyon szép hely rendezvények lebonyolítására is, de sajnos túl sokan lettünk volna a befogadóképességhez mérten. Viszont nagy vágyunk, hogy ténylegesen itt tartunk egy családi összejövetelt, és kipróbáljuk a palacsintatortáik egyikét is végre, hiszen azokkal is rendelkeznek. Előrendelés leadása szükséges minimum 1 nappal az érkezés előtt. 

Ami még fontos információ, hogy mindenképpen érdemes asztalt foglalni, hiszen nem voltunk még úgy ott, hogy ne lett volna teljesen tele az étterem. Asztalt foglalni akár a weboldalukon, akár telefonon keresztül is tudtok. Az étterem címe: 3530 Miskolc, Mélyvölgy utca/ Nagyavasi pincesor.

Ha valami különlegesre, és felejthetetlenre vágytok, akkor mindenképpen látogassatok el akár egy, de akár több alkalommal is, hiszen valami fenomális gasztroélményben lesz részetek ebben az étteremben. Egyszerűen fantasztikus! 10 csillagból mindenképpen 10 csillag jár ennek az étteremnek. Perfekt! Imádunk Creppy! ❤

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Legyen csodás napotok!

Ölelés,

Ilus





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Social Share Icons